UNIKKE SMYKKER

Som vi siger Unikke mennesker – Unikke smykker. Et unikt smykker kan være mange ting men for os handler det om noget personligt, noget der allerede fra begyndelsen har både en mening – har affektionsværdi og forhåbentligt et smykke der vil give glæde gennem flere generationer.

Skriv på info@rrj.dk eller ring 23 61 60 75 dersom I har spørgsmål. 

Har du brug for hjælp eller vejledning?

Lad os tage en snak

UNIKT HÅRSMYKKE & BROCHE & VEDHÆNG

Tilblivelsen af dette unikke smykke begyndte, da en ung adelsmand kontaktede Ragnar for at bede om hjælp til design og fremstilling af et hårsmykke til sin kommende hustru. Smykket skulle fremstilles i anledning af deres forestående bryllup og klienten ønskede at tage udgangspunkt i sit familievåben.

Familievåbnet består af 3 gyldne hvedeaks bag en guldkrone. Sammen besluttede klienten og Ragnar dog, at smykket skulle være ’hvidt’ frem for gyldent. Yderligere foreslog Ragnar, da smykket skal bæres i håret, at det skulle fremstilles i palladium. Palladium vejer langt mindre end hvidguld og passer sig derfor bedre til et hårsmykke. En anden fordel ved palladium er, at smykket aldrig behøver at blive rhodineret. Dog er palladium samtidig langt mere vanskeligt at arbejde i, så det tog cirka 50% længere tid at fremstille smykket, end hvis det havde været af hvidguld.

Hen over en række møder blev smykket udviklet fra at være ét enkelt hårsmykke til at blive et komplekst kombinationssmykke. Smykket endte med at bestå af i alt 10 dele, der kan sættes sammen i en række forskellige kombinationer. De forskellige dele kan bæres samlet som hårsmykke eller bruges som vedhæng og brocher.

Smykket har detaljer i 18 karat guld samt indfattet 15 perler, 5 rosa kvarts og 30 brillanter. Rosa kvartsen er specialslebet og indfattet i 5 løse fatninger, der sidder i kronen. Fatningerne kan alle tages ud og udskiftes med andre fatninger, således at smykket kan udvikles med tiden. På bagsiden af hver fatning er brudeparrets monogram (LM) udskåret.

De tre hvedeaks, som har et hvedekorn i 18 karat guld i hver ende, kan bæres sammen med kronen eller alene. Det midterste vedhæng kan løsnes og kan således bæres som enten vedhæng eller broche. De 3 hvedeaks kan ligeledes bæres samlet som enten broche eller vedhæng og kan bindes med en lille blå snor. Selve kronen kan selvfølgelig også bæres alene som broche og har en kraftigere løs nål ligeledes med et hvedekorn i 18 karat guld i hver ende. Der er således 4 smykker i et.

Smykkeskrinet er specialfremstillet i blåt gedeskind og er præget med finguld. På forsiden af skrinet er familievåbnet gengivet i guld i samme størrelse som selve smykket og indvendigt er Ragnars logo præget. For at matche de rosa sten i kronen er indlægget i æsken af gammelrosa farvet velour. Knappen på æsken er i forgyldt sølv og tillige med parets monogram.

Hele processen tog 8 måneder og undervejs blev der afholdt et dusin møder. Smykket blev færdiggjort og leveret 5 timer før det skulle gives til bruden 🙂

UNIK FORLOVELSESRING

Når man frier, skal man gøre det med stil, og ringen skal vise, at man kender sin udkårne. Dvs. vise at man ved hvem det er, man ønsker at gifte sig med. 

I kan læse mere hvad om forlovelsesringe her. 

Her ser vi et rigtigt fint eksempel på, hvordan det kan gøres. Denne ring har vi fremstillet til en klient, og ringen er helt unik og personlig. Den er af platin med en hjerteformet 0,47 ct. diamant, indfattet med 4 HEART PRONGS. Indvendigt er der indlagt en plade med en asiatisk elefant i 18 karat gult guld. Hver detalje har en helt personlig betydning for den kommende brud (som selvfølgelig også har sagt; Ja!).

Det er omtanken, der tæller – ikke størrelsen på stenen eller ringens værdi, men man skal huske, at ædle hensigter rummes bedst i ædle materialer.

Går du med friertanker, kan vi helt sikkert hjælpe dig med den personlige ring.