+45 23 61 60 75
Juveler Ragnar R. Jørgensen lodder vielsesringe

OM SMYKKER OG METALLER

Vi har en uovertruffen erfaring inden for design og fremstilling af smykker. Få steder er erfaringen så stor og omstillingsevnen så god, at både store og mindre opgaver kan behandles med stor omhyggelighed, og selvfølgelig den samme ærbødighed og respekt.

Det kan være alt fra specialdesignede unikasmykker til fremstilling en forlovelsesring, klassiske glatte vielsesringe og morgen- og barselsgaver.

Book et personligt møde

Kom forbi til et møde på vores værksted (kun efter aftale) hvor vi sætter god tid af til at gennemgå opgaven og give dig en professionel betjening.

Skriv til rrj@rrj.dk eller ring +45 23 61 60 75.
Vi glæder os til at betjene jer.

 

Platin smykker

Ud over arbejdet i de klassiske ædelmetaller, guld og sølv, er vi blandt de få værksteder i Danmark, der dagligt arbejder i platin.

Uanset opgave er det vigtigt, at vores kunder i samarbejde med Ragnar skaber det absolut bedste resultat. Gennem hele arbejdsprocessen er vi i tæt dialog med kunden for at sikre det ønskede resultat og den højeste kvalitet.

Væsentligt er det også, at vi hos Ragnar R. Jørgensen går meget op i en rimelig sammenhæng mellem pris og smykke. For at kunne yde denne service, er det vigtigt, at vores kunder altid bestiller en tid.

Ombearbejdning af gamle smykker

De fleste har gamle smykker liggende derhjemme, som af forskellige årsager ikke bruges. Disse smykker kan vi give nyt liv, og på denne måde kan man få glæde af sine smykker igen og bevare den affektionsværdi, der eventuelt knytter sig til smykket.

Arvestykker kan også smeltes ned og indgå i et nyt smykke eller indgå som en del af handlen, når et nyt smykke skabes.

Vielsesringe – platin, guld eller hvidguld

For de fleste står brylluppet som den ultimative kærlighedserklæring til den udkårne, og vielsesringene er symbolet på netop denne kærlighed.

Ofte er det budgettet, der sætter grænser for, hvilke vielsesringe der ender på fingeren hos både brud og gom. Dog gør vi opmærksom på, at det ikke behøver at koste en formue med specieldesignede vielsesringe.

Helt enkelt handler det om, at vi alle er unikke, og intet forhold ligner et andet. Ringene bruges hele livet, og derfor har deres udformning også stor betydning. En klassisk glat vielsesring kan tilpasses i bredde og tykkelse, så den bliver helt unik. Derudover kan indfattes ædelstene efter eget ønske.

Behagelig herre vielsesring. Mænd går oftere op i at vielsesringen skal være behagelig end hvad en kvinde gør. Her anbefaler vi vores klassiske vielsesringe, som er praktiske og yderst holdbare. 

Håndlavede vielsesringe i København. Lavet unikt til hvert brudepar – dvs. ikke fra en fabrik i udlandet. 

Det vil altså sige, at man kan få dem, lige som man ønsker.

HVILKET ÆDELMETAL SKAL MAN VÆLGE?

PLATIN SMYKKER

Platin er det mest noble af alle smykkemetaller og vejer mere, samt koster mere end guld. Det er også langt mere tidskrævende at arbejde med, grundet metallets gode egenskaber. Der til smelter platin ved en langt højere temperatur end guld, og man skal derfor bruge svejsebriller når man ”lodder” noget sammen. Platin er også meget sejt hvilket gør, at både selve håndarbejdet og her i særdeleshed polering, tager meget længere tid. Til gengæld er det et ægte hvidfarvet metal. Dvs. det skal ikke belægges med Rhodium og holder dermed sin farve bestandigt. På samme måde som en forgyldt sølvring ikke er det samme som en guldring, er en rhodineret hvidguldsring ikke det samme som en platinring.

Platin er perfekt til en forlovelsesring, vielsesringe og diamantringe.

GULT OG ROSA GULD

Gult og rosa guld er de mest brugte metaller til fremstilling af finere smykker. Guld legeres med andre metaller for at få den fornødne farve og hårdhed, samt et passende prisniveau. Vi fremstiller smykker i 22 karat, 18 karat og 14 karat. Karat er 24-dele, så 18 karat er 75% guld og 25% andre metaller. 14 karat er 58,5% guld og 41,5 andre metaller. Der kan vælges mellem gult guld og rosa guld, samt hvidguld (se nedenfor). Jo højere karat desto flottere guldfarve, men som regel også desto blødere metal. Vi anbefaler 18 karat til smykker generelt, men til vielsesringe kan 14 karat være en fordel, da de slides og ridses mindre grundet hårdheden. Da der er 28% mere guld i 18 karat end i 14 karat, er 14 karat også et billigere valg.

HVIDGULD

Hvidguld er guld der er legeret med andre hvide metaller for at få en hvid farve. Det er ganske enkelt et forsøg på at lave en billigere udgave af platin. Det hvidguld vi bruger er legeret med Palladium og ikke som de fleste andre steder med nikkel. Palladium er et metal der tilhører Platingruppen og som alle metaller dér, blandt de mest kostbare der findes. Dvs. at Palladiums hvidguld bliver betydeligt dyrere end gult- og rosa guld. Hvorfor bruger vi så ikke nikkel, når stort set alle andre gør det? Fordi nikkel er giftigt og ikke hører hjemme i smykker! De fleste hvidguldsmykker er belagt med et tyndt lag af Rhodium (også et kostbart metal fra Platingruppen), som giver den karakteristiske hvide metalfarve. Rhodiumet slides dog af med tiden, og hvidguldets sande farve fremtræder.kt

SØLV SMYKKER

Sølv er et utroligt smukt metal men det egner sig desværre ikke til finere smykker, eller til smykker der skal bæres dagligt gennem et helt liv. Det er ganske enkelt for blødt og for forgængeligt. Det egner sig til gengæld fortræffeligt til større smykker, såsom armringe da det vejer mindre og er langt billigere end guld og platin.

Sølv er godt til f.eks. manchetknapper.

Har du brug for hjælp eller vejledning?

Lad os tage en snak

Spørgsmål eller brug for vejledning? Ring til mig på 23 61 60 75