+45 23 61 60 75

Ragnar

Ragnar R. Jørgensen er manden bag de mange smukke og unikke smykker smykker her på hjemmesiden. Dyk ind i Ragnars vidunderlige univers af højt forældede og unikke smykker, accessoires og andet kunsthåndværk. Forankret i en både bed og dyb viden og oprigtigt ønske om at skabe smukke personlige og unikke smykker.

Guldsmed Ragnar R. Jørgensen 2022

 

Guldsmed og kunsthåndværker

Ragnar R. Jørgensen påbegyndte sin uddannelse som guldsmed ved Grand Valley State University i Grand Rapids Michigan, USA i 1990 og blev i 1995 færdiguddannet som guldsmed i København. Efterfølgende har Ragnar arbejdet som guldsmed i USA, Norge og Sverige.

Siden 1999 har Ragnar arbejdet selvstændigt som guldsmed og smykkedesigner i København. Ragnar har samarbejdet med en række virksomheder og kendte brands, her iblandt Holland & Holland, Georg Jensen og Troldekugler.

Alle smykker er designet af Ragnar personligt og han har ophavsretten til dem. Ragnars speciale er  design og fremstilling af personlige og unikke smykker, som f.eks. diamantsmykker, forlovelsesringe og vielsesringe. Ud over sine evner som designer er Ragnar en af Danmarks absolut dygtigste guldsmede. Håndværket er exceptionelt og udført af ham personligt.

 

Armbånd i 18 karat guld, og sort emalje, udført for Kongehuset - Guldsmed Ragnar R. Jørgensen

Armbånd i 18 karat guld, og sort emalje, udført for Kongehuset.

 

Guldsmed Ragnar R. Jørgensen 2011

Guldsmed Ragnar R. Jørgensen 2011

 

Silhuet manchetknapper, i guld og emalje udført af Guldsmed Ragnar R. Jørgensen for Kongehuset

Silhuet manchetknapper, i guld og emalje udført for Kongehuset.

 

 

Med Ragnars egne ord

Jeg stræber efter forståelse og indsigt i livets mange forhold og ser mig selv som et renæssancemand. Dvs. et menneske der interesserer sig for en bred vifte af emner men også et menneske der ønsker at  forædle; tanker, værdier, menneskelige relationer, og selvfølgelig ikke mindst en forædling i mit kunstneriske virke. 

Det kan godt være at jeg skal sige det med mine egne ord, men et renæssancemenneske beskrives helt fortræffeligt af den Amerikanske forfatter Robert Heinlein:

“A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyse a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects.”

Forudsætningen for dette er bevidsthed, nærvær og refleksion, sammen med en anseelig mængde ydmyghed.

Ud over mit virke som kunsthåndværker har jeg et brændende interesse og kærlighed til; historie, filosofi, litteratur, religion, madkunst, portrætkunst, poesi & rim.

 

 

Medaljon udført for Kongehuset af Guldsmed Ragnar R. Jørgensen

Medaljon i 18 karat guld, diamanter og emalje, udført for Kongehuset.

 

Jagtbroche i sølv, forgyldt sølv og emalje, udført for Kongehuset  - Guldsmed Ragnar R. Jørgensen

Jagtbroche i sølv, forgyldt sølv og emalje, udført for Kongehuset.

 

Guldsmed Ragnar R. Jørgensen (Frankrig 2015)

Guldsmed Ragnar R. Jørgensen, Frankrig 2015

 

Tillidshverv:

Ragnar er bestyrelsesmedlem i foreningen Begavet med Glæde.

“Begavet med Glæde er et netværk for fagfolk, politikere, forældre, børn og unge. 

Vi arbejder fagligt og uddannelses-politisk for retten til trivsel og udfordringer for alle højtbegavede børn.”