EN UNIK KVINDE FORTJENER EN UNIK FORLOVELSESRING.

Går du på frierfødder – overvejer du at fri til din udkårne? Leder du efter nogen der kan hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige forlovelsesring?

Når du frier, skal det selvfølgelig gøres på den rigtige måde, og ringen skal vise, at du kender din udkårne. Det vil sige, at du skal vise at du ved hvem det er, du ønsker at gifte dig med. Vil en praktisk og diskret ring være det rigtige eller skal det være en stor diamantring? Hvad passer til din udkårne? Det kan kun du svare på. Hos Ragnar R. Jørgensen får du vejledning i, hvilket materiale, såsom guld, sølv eller platin, som kan passe til forlovelsesringen.

Har du brug for hjælp eller vejledning?

Lad os tage en snak

Vi kan hjælpe dig med at finde frem til det rigtige design og gøre ringen unik og personlig. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Ring på +45 23 61 60 75, eller skriv på info@rrj.dkså kan du kigge forbi vores vores atelier på Østerbro og få personlig betjening.

Her nedenfor kan I se eksempler på forlovelsesringe men tjek også gerne vores Instagram side hvor vi løbende opdaterer med nye kreationer fra værkstedet.

 

DEN PERSONLIGE FORLOVELSESRING

Denne ring har vi fremstillet til en klient, og ringen er helt unik og personlig. Den er af platin med en hjerteformet 0,47 ct. diamant, indfattet med 4 HEART PRONGS. Indvendigt er der indlagt en plade med en asiatisk elefant i 18 karat gult guld. Hver detalje har en helt personlig betydning for den kommende brud (som selvfølgelig også har sagt; Ja!). Det er omtanken, der tæller – ikke størrelsen på stenen eller ringens værdi, men man skal huske, at ædle hensigter rummes bedst i ædle materialer.

Vi er specialister i at designe smykker, som gør at frieriet bliver til noget helt specielt, og dette uden at det kommer til at koste en formue. Vi går aldrig på kompromis med design, materialer eller håndværket, og vi tør godt at påstå, at både vores erfaring og kreativitet tør vi godt påstå at vi er blandt de bedste.

SOLITAIRERING MED BRILLANT 0,10CT

Solitairering med en perfekt brillant 0,10 ct. i en HEART-PRONG fatning. Ringen er af 14 karat palladiumshvidguld med et hjerte af 24 karat guld.

Pris: 9.900 kr i 14 karat hvidguld, med 0,10ct TW-VS brillant.

Samme ring i 14 karat gult guld, med hjerte af hvidguld, koster 7.900kr.

 

SOLITAIRERING I PLATIN MED 1,53 CT. DIAMANT

Her ses en enstensring i platin med en 1,53 ct. oval slebet diamant.

Ringen er udarbejdet i samarbejde med kunden og formen reflekter tydligt både Ragnars formsprog samt kundens baggrund som arkitekt. Du kan læse mere om diamanter her. 

MODERNE SOLITAIRERING

Et fint eksempel på en moderne solitaire ring designet til en kunde, som selv havde en fin brillant. Vi indfatter meget gerne jeres egne diamanter i nye og unikke smykker. 

Ringen er udført i 18 karat hvidguld. Brillianten løftes op i en flot og stilren indfatning.

EMBRASSÉ RING I PLATIN

En unika Embrassé ring i platin hvor hvor der er fattet en 1,07 ct princess cut diamant.

Her fandt vi en smuk diamant til kunden og designede vi en smuk ring ud fra denne diamant. Valget faldt på et design fra vores Embrassé, kollektion som vi tilpassede til stenen. Du kan se Embrassé kollektionen her.  

UTRADITIONEL SOLITAIRERING

En lidt utraditionel solitaire ring, hvor kundens dråbeformede diamant er sat i en unik Embrassé indfatning. Endnu en gang blev der taget udgangspunkt i et eksisterende design som vi videreudviklede.

OBLIQUE EMBRASSÉ RING

Her ses en smuk solitaire ring i et klassisk skandinavisk design, fra vores Oblique kollektion. Det er på mange måder den ideelle forlovelsesring for dem som ønsker at forlovelsesringen skal side sammen med vielsesringen.  Den buede form gør at en Oblique vielsesring vil sidde fugeløst ved siden forlovelsesringen.

Du kan se hele vores Oblique kollektion her.

OBLIQUE “STACK” RINGE

En forlovelsesring behøver ikke at være ensbetydende med at det stopper med en solitaire ring. Her ses 3 stk. Oblique ringe. Centerringen er en minimalisktisk enstensring flanket af to pavé fattede brillantringe.

Du kan se hele vores Oblique kollektion her. 

OBLIQUE SOLITAIRE RING

Endnu en smuk solitaire ring fra vores Oblique serie som kan side fugeløst side om side med en vielsesring.  Her ses ringen i 14 karat gult guld med en 0,25 ct. brillant TW-VVS.

OBLIQUE SOLITAIRERING MED SIDERINGE

Her ses Oblique Solitaire ringen med en 0,25 ct. TW-VVS brillant flankeret af 2 glatte Oblique ringe.

Mulighederne i Oblique kollektionen er uendelige, da der er mulighed for at kombinere eksisterende designs med unika udgaver af Oblique ringene. Du kan se hele Oblique kollektinen her. 

 

EMBRASSÉ SOLITAIRERING

Embrassé ring 0,35 ct W-VS i 14 karat gult guld. En mere enkel og stilren forlovelsesring – tidsløs. Her sidder stenen smukt nedsænket i ringskinnen men helt synlig fra siden af.

Du kan se hele Gibbeux & Embrassé kollektionen her. 

EMBRASSÉ RING & SIDERING

Her ses en smuk måde hvorpå man kan kombinere sin forlovelsesring og vielsesring. 

Sideringen er uden sten i 14 karat gult guld og har samme bredde som Embrassé 0,35 ct. solitaire ringen.  

Du kan se hele Embrassé kollektionen her. 

HEART-PRONG FORLOVELSESRING

Her ses, hvad der ved første øjekast ligner en helt traditionel forlovelsesring, men når man ser nøje efter er alle grabber der holder diamanten er små hjerter. Ringen er en del af vores HEART-PRONG kollektion. Brillanten er 0,38 ct. TW-VVS.

 

FORLOVELSESRING MED PINK SAFIR

Her ses en HEART-PRONG ring med en 0,70 ct. pink safir  i 18 karat hvidguld. Der er intet krav til at en forlovelsesring skal have en diamant indfattet.  Der er mange gode og mere unikke alternativer og I kan læse mere om andre ædelsten her.

Du kan se hele HEART-PRONG kollektionen her.

FLEUR D’OR SOLITAIRE RING

Her ses en Fleur d’or solitaire ring, men en brillant 0,10ct.  Med tiden kan der tilføjes flere blomsterfatninger med brillanter og ringen udvikles i takt med livets vigtige begivenheder.

Du kan se hele vores smukke Fleur d’or kollektion her. 

FORLOVELSES- OG VIELSESRINGEN

Et sæt ringe hvor både forlovelses- og vielsesringen har en diamant indfattet.

Den første med en baguette og den anden med en princess cut diamant, samt pavé fattede brillanter på hver side af den. Bemærk at ved de fo forskellige slib, matcher diamanterne i længde. Men i bredden er den rektangulære baguette diamant smallere, hvorved forlovelsesringen bliver mere enkel, får sin egen ”personlighed” og skal derfor ikke leve op til vielsesringens grandiøsitet.

Hvad koster en forlovelsesring til hende eller ham?

Der er ingen regler for hvad en forlovelsesring skal koste.  Som vi skrev i indledningen skal en forlovelsesring I vores optik vise at du som frier kender din udkårne.  Dvs. at du skal fri med den rigtige ring og det kræver unægtelig at du reflekterer over hvad der vil være rigtigt.  Det er her vi kommer ind i billedet og med vores store erfaring kan vi vejlede dig og hjælpe dig med at finde frem til det helt rigtige, både med hensyn til design men også med hensyn til pris.

I USA taler men om en månedsløn eller to og gennemsnitsprisen for en forlovelsesring i USA er næsten 40.000kr., men det er langt over hvad man typisk bruger i Danmark.  Vi ved ikke hvad gennemsnitsprisen er her hjemme, men vores forlovelsesringe starter ved ca. 5.500kr. og mange vælger at bruge omkring 25.000kr. på forlovelsesringen og nogle langt mere. 

Som regel vil den afgørende prisfaktor være diamanten.  En stor diamant af god kvalitet vil tække prisen meget op.  Du kan læse mere om diamanter her. Du er meget velkommen til selv at levere stenen og så koncentrer vi os om design og håndværk.

Koster en unik forlovelsesring meget mere end en ”standardring”?

Nej, det behøver slet ikke at koste meget mere og vi oplever ofte at en unik ring fra os koster betydelig mindre end en ”standardring” fra en af vores kollegaer.

Ønsker du en designet forlovelsesring, der ikke bare er et produkt, men er unik, til hende eller ham? Så hjælper vi dig gerne. Aftal et møde med os på info@rrj.dk eller kig forbi vores atelier på Østerbro.

Diamantring

Diamantringe er mange ting, men som oftest tænker man på en klassisk énstensring – også kaldet solitairering.

En diamantring er for de fleste noget ekstraordinært og et smykke, man har for livet. Derfor er netop valget af diamant frem for andre ædle stene godt, da en diamantring også kan tåle et helt livs slid og ofte går i arv i generationer.

Vi fremstiller en række flotte diamantringe, hvor ca. 85-90% er special designede til vores kunder. Da en diamantring er et meget kostbart smykke, gør vi os særdeles umage med at finde frem til den helt rigtige udformning. Som oftest tager vi udgangspunkt i vores eksisterende designs og ændrer eller tilføjer detaljer for at tilpasse diamantringen, så den bliver helt unik.

I skal være hjertelig velkomne til selv at levere diamanten, og ønsker I vores hjælp med at finde den rigtige sten, har vi har et exceptionelt godt netværk af diamantslibere og diamanthandlere.

I kan læse mere om diamanter og ædelstene her.

Forlovelsesringen og traditionerne

At fejre forlovelsen, også kaldet ringforlovelsen, med en ring er en gammel skik som kan spores tilbage længe før kristendommen.

Traditionen kommer fra det gamle Romerrige og blev godkendt af Paven og den romerske kirke, som en måde hvorpå man ’fæstede’ sig til hinanden.

Paven fæstede biskopperne til deres embede med en ring, ligesom fæstemanden med en ring forlovede sin fæstemø

Det lyder gammeldags, med ordet ’fæste’ men traditionen stammer også helt tilbage til den første middelalder, hvor ringforlovelsen kom til Norden.

Forlovelse og frieri

Med en forlovelse følger nogle forskellige traditioner. Det er selvfølgelig op til parret selv hvor mange de vil følge.

Mange par krydrer i hvert fald de gængse nordiske forlovelsestraditioner, med input fra især Amerika.

Hvordan ser forlovelsesringene ud?

Symbolikken i forlovelsesringene er at de, ligesom ægteskabet, danner en ubrydelig cirkel hvori kærligheden aldrig stopper.

Derudover bæres forlovelsesringen oftest på venstre hånd da man tidligere troede at der gik en åre direkte fra hjertet og ned til venstre ringfinger.

Hvordan ringen ser ud og hvem der bærer forlovelsesringe har ændret sig lidt igennem tiden og afhænger meget af hvilke traditioner man er mest til.

Helt tilbage var traditionen at begge bar en enkel guldring. Heri var datoen for forlovelsen indgraveret sammen med den modsatte parts navn. Således at der i kvindens ring stod mandens navn og omvendt.

Den noget nyere tradition, som mange har taget til sig og som giver meget mere rum til individualitet, kommer fra Amerika.

Her sker frieriet ved at manden, i samarbejde med en juveler, har fået udarbejdet en personlig forlovelsesring til kvinden, der afspejler hendes personlighed. Her er forlovelsesringen altså meget mere intim, og kræver et større forarbejde.

Hvor den tidligere tradition var at både mand og kvinde bar forlovelsesring, er det her oftest kun kvinden.

Hvis parret også vælger en forlovelsesring til manden, holdes den oftest enkel.

Den nye tradition indenfor forlovelsesringe byder ofte på en variation over solitaire ringe, dvs. ringe med én diamant, også kaldet prinsesseringe.

Hvilken sten skal i forlovelsesringen?

Den fornemmeste opgave med en forlovelsesring er at finde det udtryk og det materiale der gør at ringen ikke bare er æstetisk flot, men også er et symbol på personligheden og kærligheden hos jer.

Du kan læse mere om de forskellige ædelstene, og deres betydning her.

Selve ringen er oftest lavet i enten guld eller hvidguld, men kan også laves i platin.

Nogle kvinder foretrækker hvidguld og andre ‘gult’ guld,  eller ønsker at blande farverne.

Se vores klassiske vielsesringe i hvidguld eller andre farver.