+45 23 61 60 75

Anderledes vielsesringe

Det som jeg synes er det vigtigste er at ringene er lavet specifikt til brudeparret. Dvs. at det ikke bare er ”nogle ringe” der er produceret på en fabrik, for der efter at blive sendt til en grossist og efterfølgende videre til en butik.  Jeg finder det helt essentielt at ringene, helt fra begyndelsen af, er lavet specifikt til brudeparret . Det næste er at der er en bevidsthed om hvem det er som har lavet ringene.  Hvis der blot er tale om en anonym fabrik eller værksted i et fjerntliggende land, bliver ringene nemt reduceret til et produkt. Vielsesringe skal ikke reduceres til at være et ”produkt”. Der er tale om noget af det mest personlige man kan bære og derfor må både designet og forarbejdningen også gerne være personlig. På den måde kan ringene være anderledes i form af at være smukke og unikke vielsesringe.

Det næste er designet og det er reelt langt mindre vigtigt i min optik.  Nogle vil have klassiske vielsesringe, der er lige tykke og brede hele vejen rundt. Andre vil have dem i to farver guld og med blank overflade, eller måske med en rustik overflade. Der er brudepar der vil have noget helt specielt, næsten outreret. Det er ikke en gang sikkeret at ringene skal ligne hinanden. Dameringen skal måske være fyldt til bristepunktet med  diamanter, medens herreringen skal være fuldkommen uprætentiøs. Vi er ikke ens og det er skal vi holde fast i og ens personlighed må gerne afspejles i valget af vielsesringe.

Håndlavede vielsesringe

Jeg vil rigtig gerne beskrive et af de bedste oplevelser jeg har haft, med at designe og fremstille et par Anderledes og personlige vielsesringe.

Det hele begyndte med at jeg blev ringet op af en mand som gerne ville bestille tid til at tale om et par vielsesringe. Der blev aftalt tid og jeg glædede mig uforholdsmæssig meget til mødet.  Ud fra telefonsamtalen kunne jeg nemlig forstå at det nok ville være en meget speciel opgave.

Det viste sig være helt rigtigt. To  unge mænd skulle giftes.  Der var i sin tid blevet friet med en ring lavet af sammenfoldede græsstrå.  Der blev sagt ja, tiden gik og efter nogen tid skulle frieriet selvfølgelig føre til en vielse.  Til denne vielse skulle der bruges et par vielsesringe, men stråringen var på ingen måder glemt. Den var for længst borte, men de nye vielsesringe skulle afspejle tanken, stemningen, udtrykket i oprindelige forlovelsesring.

Ring lavet ud af græsstrå - Guldsmed Ragnar R. Jørgensen

Designprocessen

Ringene måtte gerne være i guld og de måtte også gerne være af en pæn størrelse. Efter en lang samtale, bad jeg de to unge mænd om at gå ud og flette nogle stråringe. Dette for at vise mig eksakt hvilke detaljer de ville have med over i en guld ring. Jeg fik både billeder og ringe af græsstrå og vi specificerede hvilke detaljer som skulle med over i guldringene. Det var overfladen – dvs. de riller der går langs med stråene. Det var den måde de hule strå knækker på, når de bukkes og foldes. Det var den varierede bredde i stråene.

Design af en anderledes vielsesring

Jeg lavede rigtig mange prøver i sølv, for at finde det helt rigtige udtryk.  Hvilken tykkelse skulle tråden have, hvad kunne den holde til osv?  Der er mange parametre som man skal tage højde for.  Når udtrykket var på plads skulle vi se på konstruktionen.  Hvordan skulle stråene holdes sammen? Had med enderne – hvordan skulle de fæstes osv. Løsningen blev en ringskinne med to kanter.  I denne ringskinne blev to guldstrå, af forskellig bredde og tykkelse loddet fast.  De to strå repræsenteret selvfølgelig de to mænd. Sølvtrådene blev bukket hver sin vej rundt ringen og snoet ind i hinanden.  Nu er det ikke helt nemt at få dette til at blive af en ensartet tykkelse. Jeg måtte derfor lave ganske mange sølvprøver og notere mig eksakt hvor og hvornår jeg bukkede og snoede et strå.

Fremstilling af et par anderledes vielsesringe

Anderledes vielsesringe i 22 karat guld

Når sølv ringene var blevet gode, gik jeg i gang med at lave ringene i 22 karat guld.  Det var på nogle måder nemmere og på andre måder langt mere vanskeligt. F.eks. var det langt mere kompliceret at få spændt stråene op, i guld. Altid noget nyt der skal udfordre og det er unægtelig en del af glæden ved at lave unikke smykker.

Smukke og anderledes vielsesringe

Som I kan se blev resultatet et par meget mukke, anderledes og personlige vielsesringe. Det var en uovertruffen fornøjelse at lave dem og ikke mindst at samarbejde de to herrer. Bedre bliver det simpelt hen ikke at være guldsmed.

Hvis I er interesseret i at få fremstillet nogle unikke vielsesringe til din store dag, kan I se flere eksempler på unikke vielsesringe. Skulle I være til de helt klassiske vielsesringe kan I se eksempler på både design og prisen på de klassiske vielsesringe. Vores atelier ligger på Østerbro og vi glæder os til at hjælpe dig.

Spørgsmål eller brug for vejledning? Ring til mig på 23 61 60 75