PLATINSMYKKER

Valg af materiale er ud over design et vigtigt element i et smykke. Specielt hvis man vælger, at smykket skal fremstilles i platin.  Platin har som regel ca. den samme pris som guld, men bruges til gengæld som oftest rent eller i en 950 promilles lødighed (dvs. 95% platin) eller i en 850 promilles lødighed (dvs. 85% platin). Derfor bliver platin smykker som regel meget dyrere.  I vores 850 legering bruger vi desuden irridium, som gør at legeringen bliver både mere hvid og hårdere end ren platin. Til gengæld er det meget vanskeligt at bearbejde platin & iridium legering, hvilket igen gør, at den er mere kostbar end vores 950 legering. Til gengæld et fuldendt valg for feinschmeckere.

Dertil har platin en højere massefylde end guld og vil derfor have en større tyngde end det samme smykke i guld.  Dvs. smykket bliver igen dyrere.  Afslutningsvis tager det også længere tid at forarbejde platin end guld og sølv.  Vi har en tommelfingerregel, der siger, at det tager ca. 50% længere tid at lave et smykke i platin end i guld.

Meget få guldsmede kan arbejde i platin, og vi er ét af de få værksteder, der har specialiseret os i arbejde med platin og fremstiller jævnligt platinsmykker.